• Digilick Asiakaspalvelu

Näin löydät Google-mainontaasi parhaat hakusanat

Google-mainonta kuuluu tai ainakin pitäisi kuulua useimpien yritysten arkeen. Mitä ikinä sitten myytkään, on asiakkaan löydettävä tarjontasi jotenkin ja valtaosa tiedon etsinnästä tapahtuu Googlessa. Niinpä hakutuloksiin oikein sijoitettu mainos löytää suurella todennäköisyydellä tiensä potentiaalisten asiakkaiden silmien eteen. Google Ads -kampanjan aloittaminen on tehty helpoksi, mutta siihen sisältyy myös vaiheita, joilla voit helposti joko parantaa tai valitettavasti myös romuttaa mainontasi tuloksia. Yksi tärkeimmistä vaiheista on oikeiden hakusanojen määrittäminen. Hakusanojen määrittelyssä toimialasi ja tarjoamasi tuotteen tai palvelun tuntemuksesta on hyötyä, joten olet usein itse paras henkilö löytämään tehokkaita hakutermejä. Niinpä aiheesta kannattaa olla edes hieman kärryillä.


Hakusanojen metsästys saattaa kuulostaa isolta työmaalta, miten siihen sitten kannattaisi ryhtyä? Huoli pois, sillä siihen on olemassa hyviä työkaluja ja vinkkejä, joihin seuraavaksi tutustumme! Hakukoneoptimoinnin raskassarjalaisille löytyy monia maksullisia ja ilmaisiakin työkaluja, mutta tällä kertaa tutustumme Googlen omiin työkaluihin, joilla pääsee hyvin alkuun ja jotka ovat helppokäyttöisiä aloittelevallekin mainostajalle.


Google Trends


Google Trends kerää ja tilastoi tietoa Googlella tehdyistä verkkohauista ympäri maailmaa. Jokainen ikinä tehty Google-haku tallentuu tietokantaan, joten Googlella on valtava määrä tietoa siitä, mitä ihmiset kulloinkin haluavat etsiä verkosta. Markkinoijaa tietenkin kiinnostaa, etsivätkö ihmiset verkosta tiettyä tuotetta tai palvelua ja millä hakusanoilla he hakujaan tekevät. Tämä onnistuu helposti Google Trendsin avulla. Työkalu on kaikille avoin eli sen käyttämiseen et tarvitse edes voimassaolevaa Google Ads -tiliä, toisin kuin joihinkin muihin Googlen työkaluista.

Tutustutaanpa hieman tarkemmin Google Trendsin ominaisuuksiin. Nimensä mukaisesti se ensinnäkin kertoo, millaiset hakusanat ”trendaavat” juuri nyt, eli sen avulla kahvipöytien päivänpolttavissa puheenaiheissa on helppoa pysyä ajan hermolla. Tämän hetken suosituimmat hakusanat näkyvät automaattisesti listattuna Trendsin etusivulla, josta niitä voi myös tarkastella maakohtaisesti. Jos siis vaikkapa mämmikauppiasta arveluttaa, onko hänen tuotteensa haetumpi herkku Suomessa vai esimerkiksi Australiassa, on asia helppo tarkistaa. Katsotaanpa muutama esimerkki hakusanojen trendaamisesta:


Google Trends hakuvolyymin äkillinen nousu
Tästä esimerkistä ei jää epäselväksi ajankohta, jolloin Teemu Pukin menestyksekäs valioliigadebyytti nosti hänet kaikkien huulille.