top of page
Image by Paul Skorupskas

Hakukoneoptimointi SEO

eli miten saat ilmaista näkyvyyttä kotisivuillesi

WIX-KOTISIVUT SEO

Ovatko kotisivusi tehty Wix-alustalla? Haluatko saada paremmin Google näkyvyyttä sivuillesi? Varaa suosittu räätälöity 1-2 tunnin pikakoulutus, jossa saat konkreettisia vinkkejä, mitä kannataa tehdä, jotta näkyvyys Googlessa nousisi. Koulutus tallennetaan, jolloin voit katsoa jälkikäteen, mitä pitää tehdä. Hinta vain 125€/h + alv.

Image by Arnel Hasanovic

Ubersuggest-työkalu

hakukoneoptimoinnin apuna

Ubersuggest on yksi suosituimpia ilmaisia hakukoneoptimoinnin työkaluja tällä hetkellä erityisesti pk-yritykselle.

 

Koulutuksessa perehdytään seuraaviin Ubersuggest-työkalun ominaisuuksiin:

  • Keyword Analysis - avainsanojen kartoitus: miten etsi hakusanaideoita työkalulla ja arvioi hakutermien toimivuutta omassa sisällössä

  • Traffic Analyzer - Verkkosivuston näkyvyyden analyysi: tarkastelaan domainin ja kilpailijoiden liikennemääriä ja suosituimpia avainsanoja

  • Backlinks - Linkitykset muilta sivuilta: tutkitaan miltä sivuiltasinä tai kilpailijasi saavat vahvistavia backlinkkejä

  • Site Audit - millainen on Ubersuggestin sivuston tekninen analyysi ja mitä siitä voi löytää.
     

Tämä koulutus on suunnattu PK-yrityksille, jotka haluavat ymmärtää ja tehdä hakukoneoptimointia Ubersuggest-työkalun avulla. Osallistujilta toivotaan hakukoneoptimoinnin perusperiaatteiden osaamista. Koulutuksessa käytetään työkalun ilmaisversiota.

495€+alv

  • koulutukseen voi osallistua useampi henkilö 

  • Koulutus kestää noin 1,5h

Antti Leino Digilick.com

Kouluttajanasi toimii pitkän linjan digimedian osaaja Antti Leino, joka johdattaa sinut Google-analytiikan saloihin järjestelmällisesti ja ymmärrettävästi. Antilla on sekä yritysten välisestä että kuluttajille suuntautuvasta markkinoinnista pitkä kokemus usean eri yhtiön palveluksessa. 

 

Tee päivän paras päätös ja varaa koulutus!

Mitä hakukoneoptimointi on?

Hakukoneoptimoinnilla (SEO, search engine optimization) pyritään varmistamaan, että kotisivusi löytyvät korkealta Googlen orgaanisista (ei-maksullisista) hakutuloksista yrityksellesi tärkeillä hakusanoilla haettaessa.

Hakukoneoptimointi käsittää kaiken tämän:

TEKNINEN ANALYYSI

Googlen robotit käyvät internetin sivuja läpi koko ajan. Niiden on helpompi ymmärtää ja luokitella sivujen sisältöä, jos ne ovat tietyssä Googlen odottamassa muodossa. Esimerkiksi siten, että h1, h2, h3-otsikot on määritelty, sivut sisältävät tietyn määrän tekstiä, sivut latautuvat riittävän nopeasti, linkit toimivat, sivujen osoitteet eivät ole liian pitkiä, jne.

HAKUSANA-ANALYYSI

Sivujen pitäisi löytyä korkealta Googlen hakutuloksista, jotta niille tulisi kävijöitä. 90% Googlen käyttäjistä ei siirry 2-sivulle hakutuloksissa. Näin ollen sivuiltasi pitäisi löytyä niitä hakusanoja, joita yrityksesi kohderyhmä käyttää Googlessa. Näiden hakusanojen selvittämistä ja listaamista on hakusana-analyysi.

ULKOISET LINKITYKSET SIVUSTOLLE

Google arvostaa sivujasi korkeammalle, jos niille johtaa linkkejä muilta sen arvostamilta sivuilta. Tällaisia ovat esimerkiksi sosiaalinen media, tunnetut ja luotetut yritysrekisterit, mediasivustot, järjestöjen sivustot, asiakkaidesi sivut, ja monet muut.

SIVUJEN SISÄLLÖN KEHITTÄMINEN

Sivujen sisällön pitää olla rakenteeltaan ja asiasisällöltään sellaista, että se palvelee yrityksesi kohderyhmää. Tekstin tulee liittyä keskeisiin hakusanoihisi ja tekstiä tulee olla riittävästi. Sivuilla kannattaa näyttää käyttäjille oleellista tietoa mielekkäässä muodossa. Ja ei – Googlea ei kannata yrittää millään tapaa johtaa harhaan, esim. tunkemalla sivua täyteen hakusanoja tai vaikkapa käyttämällä taustan väristä tekstiä.

97%

Suomessa Googlen jalansija on niin vahva, että internet-hakujen tekemisestä puhutaan googlettamisena.

Alle 10% hakijoista siirtyy 2. sivulle tai siitä eteenpäin Googlen hakutuloksissa.

Suomessa tehdyistä hauista on

Google-hakuja.

Miksi hakukoneoptimointia kannattaa tehdä?

Kauniit sivut, mutta vähän kävijöitä. Aika tyypillinen ongelma. Sama kuin olisi Ferrari keskellä metsää; voi kyllä kaasutella ja kuunnella radiota, mutta liikkeelle ei pääse. Hakukoneoptimoinnilla lisäät kävijämäärää sivuillasi.

Kotisivusi ovat julkisivusi digimaailmassa. Sijainti on samalla tavalla oleellista internetissä kuin se on kadunvarressakin. Keskustan ulkopuolella on vähemmän liikennettä ja mahdollisia ovesta sisään astujia. Internetin keskusta on Googlen hakutulosten 1. sivu. Toiselle sivulle siirtyy n. 10% kaikista Googlen käyttäjistä ja siitä eteenpäin vielä harvempi. Hakukoneoptimoinnilla nostat sivusi parhaille paikoille.

bottom of page