Mitä hakukoneoptimointi on?

Hakukoneoptimoinnilla (SEO, search engine optimization) pyritään varmistamaan, että kotisivusi löytyvät korkealta Googlen orgaanisista (ei-maksullisista) hakutuloksista yrityksellesi tärkeillä hakusanoilla haettaessa.

Hakukoneoptimointi käsittää kaiken tämän:

tekninen analyysi

Googlen robotit käyvät internetin sivuja läpi koko ajan. Niiden on helpompi ymmärtää ja luokitella sivujen sisältöä, jos ne ovat tietyssä Googlen odottamassa muodossa. Esimerkiksi siten, että h1, h2, h3-otsikot on määritelty, sivut sisältävät tietyn määrän tekstiä, sivut latautuvat riittävän nopeasti, linkit toimivat, sivujen osoitteet eivät ole liian pitkiä, jne.

hakusana-analyysi

Sivujen pitäisi löytyä korkealta Googlen hakutuloksista, jotta niille tulisi kävijöitä. 90% Googlen käyttäjistä ei siirry 2-sivulle hakutuloksissa. Näin ollen sivuiltasi pitäisi löytyä niitä hakusanoja, joita yrityksesi kohderyhmä käyttää Googlessa. Näiden hakusanojen selvittämistä ja listaamista on hakusana-analyysi.

Ulkoiset linkitykset sivustolle

Google arvostaa sivujasi korkeammalle, jos niille johtaa linkkejä muilta sen arvostamilta sivuilta. Tällaisia ovat esimerkiksi sosiaalinen media, tunnetut ja luotetut yritysrekisterit, mediasivustot, järjestöjen sivustot, asiakkaidesi sivut, ja monet muut.

Sivujen sisällön kehittäminen

Sivujen sisällön pitää olla rakenteeltaan ja asiasisällöltään sellaista, että se palvelee yrityksesi kohderyhmää. Tekstin tulee liittyä keskeisiin hakusanoihisi ja tekstiä tulee olla riittävästi. Sivuilla kannattaa näyttää käyttäjille oleellista tietoa mielekkäässä muodossa. Ja ei – Googlea ei kannata yrittää millään tapaa johtaa harhaan, esim. tunkemalla sivua täyteen hakusanoja tai vaikkapa käyttämällä taustan väristä tekstiä.

97%

Suomessa Googlen jalansija on niin vahva, että internet-hakujen tekemisestä puhutaan googlettamisena.

Alle 10% hakijoista siirtyy 2. sivulle tai siitä eteenpäin Googlen hakutuloksissa.

Suomessa tehdyistä hauista on

Google-hakuja.

Miksi hakukoneoptimointia kannattaa tehdä?

Kauniit sivut, mutta vähän kävijöitä. Aika tyypillinen ongelma. Sama kuin olisi Ferrari keskellä metsää; voi kyllä kaasutella ja kuunnella radiota, mutta liikkeelle ei pääse. Hakukoneoptimoinnilla lisäät kävijämäärää sivuillasi.

Kotisivusi ovat julkisivusi digimaailmassa. Sijainti on samalla tavalla oleellista internetissä kuin se on kadunvarressakin. Keskustan ulkopuolella on vähemmän liikennettä ja mahdollisia ovesta sisään astujia. Internetin keskusta on Googlen hakutulosten 1. sivu. Toiselle sivulle siirtyy n. 10% kaikista Googlen käyttäjistä ja siitä eteenpäin vielä harvempi. Hakukoneoptimoinnilla nostat sivusi parhaille paikoille.

Miksi Digilick?

Rehellisesti sanoen, olemme itse menneet perse edellä puuhun SEO-asioissa ja voimme kertoa, että sitä tietä emme suosittele. Omaa aikaa tuhraantuu opetteluun ja samalla euroja jää saamatta. Me tavoittelemme sinulle aidosti hyviä tuloksia ja yritämme auttaa yritystäsi eteenpäin.

 

Yrityksemme omistajat ovat itse kädet savessa mukana tekemässä ja varmistamassa palvelun laadun. Kun omat rahat ja maine ovat kyseessä, sitä tsemppaa eri lailla kuin isot toimistot.

  • LinkedIn Digilick.com
  • Digilick.com Facebook-sivut
Ite wiki icon white.png

Tykkää meistä

Facebookissa!

Digilick.com | OstosKortteli.fi 

NytAlessa.com Offers Oy

Y-tunnus 2853021-4  

Suomi, Finland

info@digilick.com

© 2020 NytAlessa.com Offers Oy    

Rekisteri- ja tietosuojaseloste