• Digilick Asiakaspalvelu

Kannattaisiko minunkin tehdä sisältömarkkinointia?

Päivitetty: 10. joulu 2019

Todennäköisesti. Mutta aloitetaan määrittelemällä, mitä sisältömarkkinointi on. Sisältömarkkinoinnissa pyritään saamaan kävijöitä kotisivuille tuottamalla sinne kävijöitä kiinnostavaa ja hyödyttävää sisältöä. Vaikka puhutaan markkinoinnista, kyse ei ole omien tuotteiden suorasta promoamisesta vaan hyötysisällöstä. Tällainen sisältö on toisille yrityksille tuotteitaan kauppaavien firmojen tapauksessa yleensä asiantuntevaa sisältöä, kuten esimerkiksi tämä blogi, jota parhaillaan luet. Kuluttajia tavoittelevien yritysten tapauksessa sisältö voi olla vaikkapa treenivideoita, ruokareseptejä, neulomisvinkkejä tai leikkimielisiä testejä riippuen yrityksestä. Yleensä sisältömarkkinoinnilla pyritään:


- Tutustuttamaan potentiaalinen asiakas firmaan ja sen tarjoomaan

- Synnyttämään luottamusta firmaa kohtaan, jotta kynnys ostopäätöksen tekemiseen alenisi

- Luomaan ajatusjohtajuutta kilpailukeinona

- Tarkentamaan Googlen käsitystä sivujesi sisällöstä


Sisältömarkkinointia tehdään viimekädessä, jotta yrityksen kohderyhmä kiinnostuisi yrityksen tuotteista ja palveluista ja tekisi lopulta ostopäätöksen. Sen mahdollistamiseksi pitää kuitenkin saada Google nostamaan yrityksen kotisivua korkealle hakutuloksissa. Mitä enemmän ja mitä laadukkaampaa, relevanttia sisältöä yrityksen tarjoomaan liittyen sivuilla on, sitä paremmin Google ymmärtää, mistä sivuilla on kyse. Ja sitä useammin se alkaa tarjota sivuja vastaukseksi Google-hakuihin. Sisältömarkkinointi on siis luonteeltaan jatkuvaa tekemistä ennemminkin kuin kampanja tai yksittäinen julkaisu.


Tuota kävijöitä kiinnostavaa ja hyödyttävää sisältöä
Tuota kävijöitä kiinnostavaa ja hyödyttävää sisältöä.

Enkö pääsisi helpommalla tekemällä maksullista mainontaa?


Sisältömarkkinoinnilla yritetään myös säästää rahaa ja löytää pitkäkestoinen ratkaisu yrityksen näkyvyyshaasteisiin. Otetaan esimerkiksi, että sivut tavoittelisivat 1 000 viikkokävijää. Maksullisella Google Ads-mainonnalla luvut voisivat olla esimerkiksi seuraavanlaiset:


- 0,6 € per klikkaus

- 3% CTR (= click-through rate, klikkausprosentti kaikista