• Digilick Asiakaspalvelu

Google Ads (aiemmin Google Adwords) -mainonta pähkinänkuoressa

Päivitetty: 16. syys 2019

Googlen hakutuloksissa näkyy yleensä sekä maksullisia että maksuttomia tuloksia. Maksullisia hakutuloksia on ensimmäiset 0-4, joiden jälkeen tulee 10 orgaanista (maksutonta) hakutulosta, ja niiden jälkeen taas 0-4 maksullista tulosta. Maksulliset tulokset ovat Google Ads -palvelussa (entinen Google Adwords) tehtyjä mainoksia ja niitä näytetään niiden takana määritellyille hakusanoille.


Google Ads login

Google Ads -palvelu on maksuton ottaa käyttöön, mutta mainonta maksaa. Tai tarkalleen ottaen mainosten näyttäminenkin on ilmaista, mutta niiden saamat klikkaukset ovat maksullisia. Google Ads login löytyy täältä: https://ads.google.com.


Google Ads -mainonnan rakenne

Palvelun rakenteen ymmärtäminen on ensimmäinen askel sen käyttöönotossa. Rakenne on seuraavanlainen:

  • Kampanjat

  • Mainosryhmät

  • Hakusanat

  • Mainokset

Kampanjataso on ylin taso ja sisältää siis mainosryhmiä, joiden alle tehdään mainokset, jotka puolestaan liittyvät niille määriteltyihin hakusanoihin. Kampanjat voisivat esimerkiksi helsinkiläisen fysioterapeutin tapauksessa olla ”Helsinki”, ”Espoo” ja ”Vantaa”. Eli kohdennettaisiin markkinointia lähialueen ihmisille ja kirjoitettaisiin vähän erilaiset mainokset kaikille alueille.


Mainosryhmätasolla mennään jonkin kampanjan sisälle ja lisätään tarkkuustasoa. Fysioterapeutti voisi esimerkiksi tehdä kaksi mainosryhmää Helsinki-kampanjan alle; ”Kivut” ja ”Kuntoutus”. Samannimiset mainosryhmät voitaisiin luoda myös Espoo- ja Vantaa-kampanjoiden alle.


Mainosryhmien alle määritellään hakusanat, joiden ympärille mainokset kirjoitetaan. Hakusanatutkimus on tärkeä osa Google-mainontaa. Kivut-mainosryhmän alle mm. seuraavia sanoja: Selkäkipu, niskakipu, polvikipu, lihaskipu, lihassärky, jne. Kuntoutuksen alle voisi tulla esimerkiksi sanoja: Kela kuntoutus, kuntoutusraha, toimintaterapia, jne.


Mainostasolla kirjoitetaan tekstimuotoiset mainokset. Esimerkiksi Kivut-mainosryhmän alle voisi tulla seuraavanlainen mainos:


Esimerkki Google Ads mainoksesta