Ilmaisia kuvapankkeja on kiva käyttää. Toki niiden huonona puolena on se, että kuvia saattavat käyttää myös monet muut, mutta jos budjettia ei ole paljon käytössä ovat ne oiva ratkaisu moneen ongelmaan. Tässä lueteltuna muutamia hyviä kuvapankkeja, joista löytyy kuvia erilaisiin tarpeisiin. Kun lataat kuvia, muista että kuvia saa aina pienennettyä, mutta pienestä kuvasta ei saa isoa ilman pikselimössöä. Jos käytät kuvia kotisivuilla, kannattaa kuvien olla pienempikokoisia. Jos taas käytät kuvia printtimediaan, kannattaa kuvien olla isompikokoisia. Muista nimetä kuvat oikein. Hyvän tavan mukaista olisi, että kuvaajan nimi olisi kuvassa. Googlelle ei kerro kuva IMG1234456.jpg oikein mitään, mutta Kuvaajan nimi tuote firma.jpg kertoo jo paljon enemmän ja Google käyttääkin tätä tietoa mm. näkövammaisten palveluissa. Ei ole siis yhdentekevää, miten nimeät kuvat.
Pixabayssa on yli miljoona kuvaa käytössäsi. Suurin osa kuvista on hyvälaatuisia kuvia. Hieman rasittavaa on se, että mikäli ei jaksa kirjautua sisään, niin silloin pitää todistella, että ei ole robotti. Tämä on tietysti yleistä nykyään muissakin palveluissa. Kuvat saa kyllä tämän jälkeen suoraan ladattua koneelle ja voi valita eri kokoisia kuvia. Pixabayssa voi lahjoittaa rahaa kuvaajille, jos haluaa, mutta se ei ole välttämätöntä. Useimpia Pixabayn kuvia voi käyttää markkinointi- ja kaupallisiin tarkoituksiin.
Tämä kuvapankki on yksi lemppareistani, koska kuvat saa saman tien ladattua koneelle ilman mitään kirjautumisia ja todistamisia, että en ole robotti. Kuvia voi vapaasti käyttää markkinoinnissa. Kuvaajien nimet näkyvät hyvin, kun kuvien päälle menee hiirellä ja olisikin kiva, jos kuvaajien nimet näkyisivät myös, kun kuvia käytetään markkinoinnissa. Kuvien nimissä on jo valmiiksi kuvaajan nimi, joten jos näitä kuvia käyttää esim. kotisivuissa, niin silloin SEO-osuudessa kuvaajien nimet saavat näkyvyyttä. Esim. Wix-alustassa, jolla voidaan tehdä kotisivuja, on Unspashin kuvapankki integroituna. Eli sinun ei tarvitse poistua järjestelmästä kuvia etsimään, vaan pystyt lisäämään niitä suoraan ilmaiseksi kotisivuillesi.
Kaikkia Stocknapin kuvia voi käyttää kaupallisiin tarkoituksiin, niitä voi editoida ja niitä voi julkaista myös ilman kuvaajan nimeä. Välttämättä kaikista kuvista ei edes helposti löydä valokuvaajan nimeä. Kuvat saa suoraan ladattua. Aina kun näytetään ilmainen kuva, on vieressä myös maksullisia vaihtoehtoja (ne ovat lauseella ”Sponsored Images” merkittyjä). Jos näitä kuvia haluaa käyttää, niin täytyy kirjautua ja maksaa kuvista. Mutta kaikki ilmaiset kuvat ovat käytettävissä heti ilman kirjautumista ja ei tarvitse todistella oletko robotti vai ei.
Picjumbosta löytyy tuhansia kuvia. Kuvien kohdalla kannattaa kuitenkin tarkistaa, onko ok julkaista niitä myös kaupallisiin tarkoituksiin. Kuvat saa ladattua suoraan koneelle, eikä tarvitse erikseen kirjautua tai todistella, että et ole robotti.
On ilahduttavaa, että myös Suomesta löytyy ilmaisia kuvapankkeja. Kuvia Suomesta on markkinointitoimisto Tovarin palvelu. Kuvilla saa tehdä mitä haluaa. Kauniita kuvia pääasiassa Suomen luonnosta. Tämä onkin hieman erilainen kuvapankki, ja eroaa muista kuvapankeista postiivisella tavalla.
Pixbuster suomalainen yksisarvinen?
Pixbuster on suomalainen yksisarvinen, no itse asiassa toinen ilmaiskuvapankki josta löydät taatusti suomalaisia kuvia vaikka palvelu onkin englanniksi. Kaikki Pixbusterin kuvat ovat suomalaisen ammattivalokuvaajan Juha Tuomen ottamia ja näin alkuvaiheessa kuvia on reilut 1500. Uusia kuvia lisätään kuukausittain. Kaikkia kuvia saa käyttää myös markkinointiin ja kaupallisiin tarkoituksiin. Erikoisuutena on, että ihmiskuvissa on malleilta kirjallinen lupa kuvien kaupalliseen käyttöön. Tämä ei ole itsestään selvyys jos lataat kuvia isoista kansainvälisistä ilmaiskuvapankeista. Lisäksi palvelu sisältää myös Canva-pohjia joita saat vapaasti muokata ja käyttää omiin tarkoituksiin. Käyttö on helppoa ja nopeaa koska sinun ei tarvitse rekisteröityä eikä kirjautua ladataksesi korkearesoluutioisia kuvia.
Kuvapankkien sisältö on melko samanlaista
Yhteenvetona voisin väittää, että hirveästi näillä kuvapankeilla ei ole eroa sisällössä. Joissakin kuvapankeissa voi olla jopa samoja kuvia. Itse olen tosiaan tykästynyt Unsplashin kuvapankkiin, koska meidän toimialaan liittyen siihen löytyy eniten kuvia ja haluan, että kuvien lataaminen on helppoa ja nopeaa. Joskus haaveilen siitä, että jaksaisin ottaa itse kuvia tai käyttää jopa ammattivalokuvaajaa, mikä varmistaisi sen, että kukaan muu ei käytä samoja kuvia. Voi olla turhauttavaa nähdä samoja kuvia eri paikoissa. Systemaattinen brändinrakennus saattaa kärsiä, jos kuvia käyttävät myös muut. Siihen saakka, kunnes elämme täydellisessä maailmassa, käytän edelleen kuvapankkeja. Resurssit ovat mitä ovat, joten kuvapankit ovat hyviä hengenpelastajia kiireisen markkinoijan elämään.
Digilick.com on ketterä digitoimisto, jolta saat vaivatta niin kotisivut, hakukoneoptimoinnin, Google Ads-mainonnan kuin mainosvideotkin. Tutustu myös kivijalkaliikkeiden mainospaikkaan, Ostoskortteli.fi-palveluumme. Katso mitä asiakkaamme ovat meistä sanoneet ja ota yhteyttä jo tänään! #kuvapankki #markkinointi #ilmaisetkuvapankit #valokuvat #digilick #wix #pixabay #unsplash #stocksnap #pickjumbo #kuviasuomesta Tämä blogikirjoitus sisältää Wix-affiliate linkin.
Comments