top of page

Kuinka luoda houkutteleva kotisivu Wix-alustalla: Askel askeleelta opas


Haluatko luoda upean kotisivun Wix-alustalle, mutta et tiedä mistä aloittaa? Etsitkö helppoa ja vaiheittain etenevää opasta? Ei hätää, olet juuri löytänyt oikean artikkelin! Tässä artikkelissa jaan sinulle vinkit ja neuvot siitä, miten voit luoda houkuttelevan kotisivun Wix-alustalle.

Wixin avulla voit luoda ammattimaisen näköisen kotisivun helposti ja nopeasti. Tämä opas ohjaa sinut läpi jokaisen vaiheen ja auttaa sinua luomaan houkuttelevan kotisivun omannäköisesti.

Ensimmäinen askel on valita oikea mallipohja, joka sopii yrityksesi tai henkilökohtaisten tarpeidesi mukaan. Seuraavaksi voit mukauttaa ulkoasua ja lisätä sisältöä helposti käyttäen Wixin helppokäyttöisiä työkaluja.


Älä unohda ottaa huomioon responsiivisuutta, sillä yhä useammat ihmiset käyttävät älypuhelimia ja tabletteja selatessaan internetiä. Siksi on tärkeää varmistaa, että kotisivusi näyttää hyvältä myös erilaisilla laitteilla.


Ole rohkea ja luo houkutteleva kotisivu Wix-alustalla – se ei ole mitenkään vaikeaa! Lue tämä opas ja aloita ensimmäinen askel kohti upeaa kotisivua jo tänään.


Wix-alustan esittely


Wix on suosittu verkkosivujen rakentaja, jonka avulla käyttäjät voivat luoda upeita verkkosivuja ilman koodaustaitoja. Se tarjoaa laajan valikoiman malleja ja mukautusvaihtoehtoja, joten se on täydellinen valinta niin yksityishenkilöille kuin yrityksillekin. Aloitatpa sitten verkkokaupan, blogin tai portfoliosivuston, Wix tarjoaa sinulle kaiken mahdollisen.

Kun rekisteröidyt Wixiin ensimmäistä kertaa, sinua pyydetään valitsemaan malli. Tämä on tärkeä päätös, sillä se määrittää verkkosivustosi yleisen ulkoasun ja tunnelman. Wix tarjoaa satoja malleja, joista voit valita, joten käytä aikaa niiden selaamiseen ja löydä tyyliisi ja tavoitteisiisi sopiva malli.


Kun olet valinnut mallin, voit alkaa muokata sitä tarpeisiisi sopivaksi. Wixin vedä ja pudota -editorin avulla on helppo lisätä ja järjestää elementtejä kotisivuillesi. Voit lisätä tekstiä, kuvia, videoita ja jopa interaktiivisia elementtejä, kuten yhteydenottolomakkeita ja sosiaalisen median syötteitä.


Houkuttelevan kotisivun merkitys


Kotisivusi on ensimmäinen vaikutelma, jonka kävijät saavat verkkosivustostasi. On tärkeää tehdä siitä visuaalisesti houkutteleva ja informatiivinen, jotta se kiinnittää heidän huomionsa ja pitää heidät mukana. Hyvin suunniteltu etusivu ei ainoastaan näytä ammattimaiselta, vaan auttaa myös rakentamaan luottamusta ja uskottavuutta yleisön keskuudessa.

Houkuttelevalla etusivulla on oltava selkeä ja ytimekäs otsikko, joka herättää lukijan huomion. Kotisivulla olisi myös oltava visuaalisesti houkutteleva sankarikuva tai video, joka edustaa brändiäsi tai esittelee tuotteitasi. Käytä laadukkaita kuvia, jotka ovat merkityksellisiä yrityksellesi, ja varmista, että ne on optimoitu asianmukaisesti verkkokäyttöön.

Visuaalisten elementtien lisäksi etusivullasi tulisi olla myös vakuuttavaa sisältöä, joka kertoo kävijöille, mistä sivustossasi on kyse. Käytä selkeää ja ytimekästä kieltä välittääksesi arvolupauksesi ja korostaaksesi ainutlaatuisia myyntivalttejasi. Muista sisällyttää vahva kehotus toimia, joka kannustaa kävijöitä ottamaan seuraavan askeleen, olipa kyse sitten uutiskirjeen tilaamisesta, ostoksen tekemisestä tai yhteydenotosta lisätietoja varten.Verkkosivuston suunnittelu


Kun suunnittelet verkkosivustoasi, on tärkeää pitää mielessä hyvän muotoilun periaatteet. Hyvin suunniteltu verkkosivusto on visuaalisesti houkutteleva, siinä on helppo navigoida ja se tarjoaa saumattoman käyttökokemuksen. Seuraavassa on muutamia vinkkejä, joiden avulla voit luoda upean kotisivun Wix-alustalle:


Oikean mallin valitseminen verkkosivustollesi.


Oikean mallin valitseminen on ensimmäinen askel houkuttelevan kotisivun luomisessa. Wix tarjoaa laajan valikoiman malleja eri toimialoille ja tarkoituksiin. Tutustu rauhassa vaihtoehtoihin ja valitse malli, joka vastaa brändiäsi ja viestiä, jonka haluat välittää. Ota huomioon esimerkiksi värimaailma, ulkoasu ja yleinen muotoilun estetiikka.

Kun olet valinnut mallin, voit ruveta muokkaamaan sitä ja tehdä siitä omanlaisesi. Wixin vedä ja pudota -editorin avulla on helppo lisätä ja poistaa elementtejä, muuttaa värejä ja fontteja sekä järjestää ulkoasua uudelleen. Kokeile eri vaihtoehtoja, kunnes löydät muotoilun, johon olet tyytyväinen.

Valitse oikea Wix pohja
Valitse sopivin Wix pohja omalle yritystoiminnalle

Mukauta kotisivusi ulkoasua


Kotisivusi ulkoasulla on ratkaiseva merkitys yleiseen käyttökokemukseen. Sen pitäisi olla siisti, selkeä ja helposti navigoitava. Vältä ylikuormittamasta kotisivua liian suurella määrällä tietoa tai elementtejä. Keskity sen sijaan korostamaan tärkeintä sisältöä ja ohjaamaan kävijöitä seuraavaan vaiheeseen.

Ota huomioon tiedonkulku ja kotisivusi visuaalinen hierarkia. Käytä otsikoita, väliotsikoita ja bullet pointteja tekstin jäsentämiseksi ja sen skannaamisen helpottamiseksi. Käytä valkoista tilaa strategisesti luodaksesi tasapainon tunnetta ja kiinnittääksesi huomiota keskeisiin elementteihin.


Lisää vakuuttavia visuaalisia elementtejä kotisivuillesi.


Visuaaliset elementit, kuten kuvat, videot ja grafiikka, voivat tehdä kotisivuistasi houkuttelevamman ja mieleenpainuvamman. Käytä korkealaatuisia kuvia, jotka ovat brändisi kannalta merkityksellisiä ja visuaalisesti houkuttelevia. Harkitse ammattimaisen valokuvauksen tai korkearesoluutioisten kuvapankkien käyttöä kotisivusi visuaalisen vaikutuksen tehostamiseksi.

Videot ovat toinen hyvä tapa kiinnittää huomiota ja välittää viestiä. Käytä lyhyitä, huomiota herättäviä videoita, joissa esitellään tuotteitasi tai palveluitasi toiminnassa. Varmista, että videot on optimoitu asianmukaisesti verkkoon ja että ne latautuvat nopeasti eri laitteilla.

Harkitse kuvien ja videoiden lisäksi grafiikan ja kuvakkeiden käyttöä, jotta kotisivuistasi tulisi visuaalisesti kiinnostavammat. Käytä niitä tärkeimpien ominaisuuksien, hyötyjen tai suosittelujen korostamiseen. Varmista vain, että ne ovat johdonmukaisia brändi-identiteettisi kanssa eivätkä huku yleiseen suunnitteluun.


Kirjoita vakuuttavaa sisältöä kotisivuillesi.


Visuaalisten elementtien lisäksi etusivullasi tulisi olla myös vakuuttavaa sisältöä, joka kertoo kävijöille, mistä sivustossasi on kyse. Käytä selkeää ja ytimekästä kieltä välittääksesi arvolupauksesi ja korostaaksesi ainutlaatuisia myyntivalttejasi. Muista sisällyttää vahva kehotus toimia, joka kannustaa kävijöitä ottamaan seuraavan askeleen, olipa kyse sitten uutiskirjeen tilaamisesta, ostoksen tekemisestä tai yhteydenotosta lisätietoja varten.

Kun kirjoitat sisältöä kotisivuillesi, pidä mielessäsi kohderyhmäsi tarpeet ja odotukset. Käytä kirjoitustyyliä, joka sopii kohderyhmälle. Keskity tuotteidesi tai palvelujesi tarjoamiin hyötyihin ja ratkaisuihin sen sijaan, että luettelisit vain ominaisuuksia.

Käytä otsikoita ja väliotsikoita tekstin jäsentämiseksi ja sen skannaamisen helpottamiseksi. Korosta keskeisiä kohtia tai hyötyjä ”bullet-pointtien” avulla. Pidä kappaleet lyhyinä ja ytimekkäinä, jotta lukijoiden on helpompi omaksua tiedot.


Verkkosivuston optimointi SEO:ta varten


Verkkosivuston optimointi hakukoneita varten on ratkaisevan tärkeää, jos haluat lisätä orgaanista liikennettä ja parantaa näkyvyyttäsi verkossa. Seuraavassa on muutamia vinkkejä, joiden avulla voit optimoida kotisivusi SEO:ta varten:

- Käytä asiaankuuluvia avainsanoja sivun otsikoissa, otsikoissa ja koko sisällössä.

- Optimoi kuvasi käyttämällä kuvaavia tiedostonimiä ja alt-tageja.

- Kirjoita metakuvaukset, jotka kuvaavat sivua tarkasti ja houkuttelevat käyttäjiä klikkaamaan.

- Käytä sisäistä linkitystä toisiinsa liittyvien sivujen yhdistämiseen ja navigoinnin parantamiseen.

- Varmista, että verkkosivustosi latautuu nopeasti ja on mobiiliystävällinen.

Noudattamalla näitä SEO:n parhaita käytäntöjä voit lisätä mahdollisuuksiasi sijoittua korkeammalle hakukoneiden tuloksissa ja saada enemmän liikennettä verkkosivustollesi.


Lisää interaktiivisia elementtejä etusivullesi


Vuorovaikutteisten elementtien lisääminen etusivullesi voi tehdä siitä kiinnostavamman ja kannustaa kävijöitä viipymään pidempään. Harkitse elementtien, kuten yhteydenottolomakkeiden, sosiaalisen median syötteiden tai live-chat-widgettien lisäämistä. Näiden avulla kävijöiden on helpompi ottaa sinuun yhteyttä tai olla yhteydessä sinuun sosiaalisessa mediassa.


Vuorovaikutteisia elementtejä voidaan käyttää myös tuotteiden tai palveluiden esittelyyn. Voit esimerkiksi lisätä tuotekarusellin tai portfoliogallerian korostamaan työtäsi. Nämä interaktiiviset elementit tekevät kotisivuistasi mielenkiintoisemman ja antavat kävijöille paremman käsityksen siitä, mitä sinulla on tarjota.


Voit lisätä erilaisia toimintoja Wix kotisivuille kätevästi
Voit lisätä erilaisia toimintoja Wix kotisivuille kätevästi

Etusivun suunnittelun testaaminen ja optimointi


Kun olet luonut etusivusi, on tärkeää testata sitä ja varmistaa, että se toimii tarkoitetulla tavalla. Tarkista verkkosivustosi eri laitteilla ja selaimilla varmistaaksesi, että se näyttää ja toimii oikein. Pyydä palautetta ystäviltä, perheenjäseniltä tai kollegoilta saadaksesi ulkopuolisen näkökulman.

Seuraa kotisivusi suorituskykyä web-analyysityökalujen avulla. Seuraa mittareita, kuten ”bounce-prosenttia”, sivullaoloaikaa ja konversiolukua, jotta näet, miten hyvin kotisivusi toimivat. Tee tarvittaessa muutoksia käyttäjäkokemuksen parantamiseksi ja haluttujen tavoitteiden saavuttamiseksi.


Houkuttelevan kotisivun luominen Wix-alustalla ei ole lainkaan vaikeaa. Oikean mallin, mukauttamisen ja sisällön avulla voit luoda kotisivun, joka kiinnittää huomion, houkuttelee kävijöitä ja edistää konversioita. Seuraa tässä artikkelissa esitettyä vaiheittaista opasta ja ota ensimmäinen askel kohti loistavaa verkkosivustoa jo tänään.


Jos tämä kaikki kuulosti liian monimutkaiselta, älä huoli, meillä on sinulle ratkaisu! Voit tilata kotisivut suoraan Digilick Oy:ltä, ja me hoidamme homman puolestasi. Tai jos haluat päivittää olemassa olevat Wix-sivustosi huippukuntoon, voit pyytää meiltä SEO-konsultaation.


Huom. Digilick ei käytä valmiita pohjia suunnittelussa. Sen sijaan räätälöimme kotisivut juuri sinun tarpeisiisi sopiviksi. Joten voit unohtaa ne "yksi koko sopii kaikille" -ratkaisut ja saada kotisivut, jotka ovat kuin mittatilaustyönä tehty puku – täydellisesti sinulle sopivat!


Digilick Oy on ylpeä Wixin Legenda-kumppani. Tämä arvostettu titteli tarkoittaa, että olemme osoittaneet olevamme huippuluokan ja luotettava kumppani kotisivujen maailmassa. Joten voit olla varma, että kanssamme saat palvelua, joka on legendaarisen hyvää!


Huom! Tekstin on kirjoittanut tekoäly, jota ihminen on vain hieman muokannut.

46 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page