• Digilick Asiakaspalvelu

Millaiset ovat hyvät kotisivut?

Päivitetty: 16. syys 2019


Kotisivut ovat yksi harvoista omistamistasi medioista. Voit siis päättää, millaiset ne ovat ulkonäöltään, rakenteeltaan ja sisällöltään. Tämä media on sinun hallinnassasi, mutta sen tavoittavuus on rajallinen (ks. kuva alla)


Omistettu media, ostettu media, ansaittu media
Kuva 1. Kotisivut ovat sinun omistamasi media. Ota siitä kaikki irti!

Kotisivujen tavoittavuuteen vaikuttaa moni asia, osa teknisiä, osa markkinoinnillisia. Niistä lisää alla. 


Ostetulla medialla tarkoitetaan yllä esimerkiksi Google hakusanamainontaa, lehtimainontaa, radiomainontaa, tai vaikkapa mainontaa kivijalkaliikkeiden ilmoituksia listaavalla OstosKortteli.fi sivustolla. Eli ostat tilaa jostain mediasta omalle viestillesi.


Ansaittu media taas on esimerkiksi lehtijutut tai jonkun asiakkaasi tekemät Facebook-postaukset yrityksestäsi. Eli jutut, joilla saat näkyvyyttä, mutta joista et ole maksanut.


Mitä kotisivuilla tavoitellaan?


Kotisivut eivät ole yrityksestäsi erillinen asia, joiden on kiva olla olemassa. Kotisivut ovat osa markkinointiasi ja siksi niiden pitää palvella yrityksesi tavoitteita. Tyypillisiä tavoitteita kotisivuille ovat esimerkiksi:

  1. Tuotteen tai palvelun ostojen kasvattaminen

  2. Yhteydenottojen saaminen

  3. Tiedostolatausten saaminen

On tärkeää asettaa kotisivuillesi tavoitteet ja sitten seurata näitä. Seurannassa luotettava ja ilmainen apu on Google Analytics, minkä voi asentaa seuraamaan kotisivujasi. Google Analytics seuraa ilman mitään asetusten muuttamisia jo isoa määrää tapahtumia sivuillasi, kuten kävijämääriä, käyntien kestoa, välittömiä poistumisia (bounce rate), jne. Analyticsissä voi myös määritellä konversioita eli sivuilla tapahtuvia tekoja, esim. yhteydenottolomakkeen lähettäminen, joita voi sitten s