top of page

Tee itse kotisivut ilman koodaamista

Päivitetty: 4. syysk. 2023

Olen aina ollut visuaalinen ihminen, ja tykkään kauniista asioista ympärilläni. On se sitten kauniit esineet tai kauniit kotisivut (erityisesti minua kiehtoo ihmisten sisäinen kauneus, mutta se on ehkä jo ihan eri blogiaihe). En taas ole koskaan erityisemmin ollut kiinnostunut koodaamisesta. Jotenkin se on aina tuntunut sellaiselta hebrealta. Tästä syystä olin innoissani muutama vuosi sitten, kun tutustuin kotisivujen tekemiseen Wixillä, jossa pystyi tekemään kaunista jälkeä ilman koodaamista tai graafisen suunnittelijan koulutusta.


Maalattu ananas violetiksi
Joskus on hyvä hullutella - kauneus on katsojan silmissä

Kotisivut, jotka löytää joku muu kuin äitisi


Mutta niin kuin kaikessa, niin kauneus ei pelkästään riitä, vaan sisältäpäinkin asiat tulee olla kunnossa. Näin ollen asiat, jotka aikaisemmin saivat minussa kylmäväreitä (SEO ja Google Ads) alkoivat pakostakin kiinnostamaan, koska et tee mitään kauniilla kotisivulla, jos sinne ei löydä kukaan muu kuin äitisi (ja hänkin opastettuna). Kuitenkin sisäinen pihistelijä-ääneni ei raaski panostaa montaa tonnia SEO-analyytikkoon, joka puhuu insinööriä. Asiat saadaan usein kuulostamaan paljon hienommalta mitä ne oikeasti ovat, kun käytetään vaan sellaista ammattislangia, josta itse puhujakaan ei ole välttämättä ole ihan varma mitä tarkoittaa. Joten kun ymmärsin, että SEO:ta eli hakukoneoptimointia voi tehdä myös itse ja aika maalaisjärjellä, niin salaisuuden muurit aukenivat. Käytännössä esim. kotisivujen tekemisessä teen jokaiselle sivulle oman SEO-optimoinnin, eli suomeksi tarkoittaa, että kerron lyhyesti mitä se sivu pitää sisällään. Se on vähän sama, kuin haluat tietää mitä kirjassa kerrotaan, sen sijaan, että lukisit kirjasta pätkiä sieltä täältä, voit lukea takakannesta mitä kirja pitää sisällään. Ja jos se kiinnostaa minua, niin lainaan/ostan kyseisen kirjan. Sama homma on SEO:n kanssa, me vähän niin kuin kerrotaan sun ihanalle tulevalle asiakkaalle, mitä kaikkea täältä löytyy (ja varmistetaan, että ne myös löytyy), koska mikään ei ole inhottavampaa, kun olet innoissaan kirjasta ja se ei olekkaan sellainen mitä luvattiin, silloin jää kirja lukematta.Ei riitä, että vain äitisi löytää kotisivusi
Ei riitä, että vain äitisi löytää kotisivusi

Kaikkea ei tarvitse tehdä yksin


Itse olen oppinut tekemään kotisivuja kantapään kautta kokeilemalla eri asioita. Olen tekijä, joka ei paljon pelkää, mutta fiksuin tapa se ei välttämättä ole. Kantapään kautta oppiminen on mieleenpainuvaa, mutta kovin energiasyöppöistä. Jos silloin vain olisi ollut joku suomenkielinen kurssi, jossa puhutaan asioista tavallisella suomenkielellä ja saisi vielä ohjeet + videot, miten homma käytännössä tehdään, niin olisin kiljunut riemusta. Jotta Sinun ei tarvisi oppia kaikkea kalliisti kantapään kautta olemme tekemässä kurssia, jolloin pääset tekemään itse samanaikaisesti kotisivut. Keräämme nyt kotisivujen tekemisestä kiinnostuneita, eli jätä meille meiliosoitteesi, niin otamme yhteyttä, kun julkaisemme kurssin.Digilick.com on ketterä digitoimisto, jolta saat vaivatta niin kotisivut, hakukoneoptimoinnin, Google Ads-mainonnan kuin mainosvideotkin. Katso mitä asiakkaamme ovat meistä sanoneet ja ota yhteyttä jo tänään!


55 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commentaires


bottom of page